A természetes szépségápolás

termeszetes_szepsegapolas.jpg

A méznek megannyi jótékony tulajdonsága van. A tápláló összetételének köszönhetően baktériumölő és fertőtlenítő hatása van, kedvezően hat az izomzatra, a csontképződésre és a méregtelenítésben is nagy segítség lehet. És mindezek mellett még a szépségápolásban is hasznosíthatjuk.

A méz a természet igazi ajándéka, hiszen kitűnő tápanyagforrás, és rengeteg féle módon használhatjuk – többek között a szépségápolásban is. Lássunk most néhány alapvető ötletet, amelyek segítségünkre lehetnek a tökéletes megjelenésben.

Ajakápoló

A szeles és hideg időszakban kifejezetten jól jön egy természetes megoldás az ajkak ápolására. Mi is készíthetünk egyszerűen ilyet, csupán néhány dologra van szükségünk hozzá.

Láng felett olvasszunk össze 1 kanál mézet, 2-3 szem méhviaszt, 1 kanál kókuszolajat és néhány csepp természetes illóolajat. Kiskanállal keverjük alaposan össze, majd öntsük kis tégelyekbe az elkészült keveréket. Ezt a hűlés közben is keverjük meg néhányszor, így az összetevők nem fognak szétválni. Amint kész, bátran használjuk ajkaink ápolására, hiszen a méznek köszönhetően ez rendkívül tápláló.

Arcápolás

Arcunk számára is készíthetünk tökéletes keveréket, amely a magas vitamintartalma és az antibakteriális hatása miatt csodákra képes.

Keverjünk össze egy kiskanál joghurtot egy kiskanál mézzel. Ezt lehetőleg fekve (hogy ne folyjon el) kenjük az arcunkra, és néhány percig hagyjuk hatni. Addig relaxáljunk, vagy aludjunk egy keveset, így az arcpakolás könnyen kifejtheti a hatását.

Arcradír

A tökéletes megjelenés eléréséhez az arcradírt is hasznosíthatjuk. Ez hidratál, ápol és eltünteti az elhalt hámsejteket, így nehezebben tömődnek el a pólusok és csodálatosan puha lesz az arcbőr.

Keverjünk össze 1 kiskanál olajat és egy kiskanál mézet. Mindehhez adjunk annyi kristálycukrot, hogy bőrradír állagú legyen a „krém”. Tehát legyen érdes, de könnyen kenhető egyszerre. Az alapos tisztítás után kenjük fel az arcunkra, hagyjuk néhány percig hatni, majd tiszta vízzel mossuk le.



Használjuk bátran a természet ajándékát, és szépüljünk a méz segítségével. Készítsünk akár ajak- vagy arcápolót, esetleg bőrradírt, minden esetben készüljünk a nagyszerű hatásra.

Címkék: szépség méz